18 vakantiehuizen gevonden

Omgeving Veluwe

Het is beslist de moeite waard om de uitgestrekte bossen, heide en natuur in te gaan. U komt daar weer helemaal tot rust. Er is nog veel meer te beleven zoals:

Uiteraard is er nog veel meer te beleven in de omgeving. Er zijn allerlei mogelijkheden voor actieve recreatie, leuke dagtrips naar pretparken en andere toeristische of culturele bezienswaardigheden.

Vlakbij de ingang van Recreatiepark 't Veluws Hof begint natuurgebied het Schenkenshul. Hier wordt naast een hondenlosloopgebied, een speelbos voor kinderen en een uitkijktoren gerealiseerd. Uiteraard kun je hier ook prachtig wandelen en fietsen.

Met de boswachter wild kijken

Tussen Ugchelen en Hoenderloo ligt het Natuurtheater: een echte skybox voor wildspotters! Je kijkt uit over een wildakker, waar zwijnen, herten en reeën graag komen om van het gras te eten dat hier is ingezaaid. Onderaan de heuvel is een zoelplaats – een ondiep meertje, waar het wild uit drinkt of een bad neemt. Van april tot september zijn er verschillende excursies met de boswachter naar het Natuurtheater.

In Wildarena Hemellootjes en Witte Hoogt kun je in de open lucht, op houten bankjes, door kijksleuven naar wild kijken. Omdat het open is, moet je heel stil zijn, dus het is extra spannend. Ook hier kun je uitsluitend met een excursie komen.

Kijk in het overzicht van activiteiten op de Veluwe of deze excursies worden aangeboden, en voor alle andere activiteiten.

Omgeving Veluwe