Honden zijn van harte welkom

Samen met je hond(en) op vakantie?

Voor veel mensen is het erg moeilijk om een leuke vakantie te boeken samen met hun hond omdat op veel plaatsen honden niet welkom zijn. Bij de Heerlijke Bungalows zijn een of meerdere honden van harte welkom. Je gaat toch het liefst op vakantie samen met je hond! Alle bungalows zijn vrijstaand met een geheel omheinde tuin. U en uw honden kunnen hier dan ook volledig tot rust komen. Uw trouwe viervoeter is in onze optiek gewoon een onderdeel van uw gezin en kan daarom gewoon mee. Wij begrijpen dat u een lid van uw gezin niet thuis laat of in een kennel stopt.

Toon vakantiehuizen

Een boswandeling of strandwandeling met je hond staat in de top 10 van meest ontspannende activiteiten om te doen.

Je hond kan lekker ravotten, graven, takken apporteren en zich zodanig uitleven dat je de rest van de dag er 'geen kind' meer aan hebt. Voor je hond is een uitgebreide wandeling een welkome afwisseling op de standaard wandeling. En voor jou geldt dat natuurlijk net zo.

Snuif de heerlijke (bos)lucht op, leef met de seizoenen (ga niet alleen wandelen als de zon schijnt), probeer lekker stevig door te stappen en werk zo tegelijkertijd aan je conditie of slenter lekker op je gemak met een camera in de hand. Wissel dit af en zo maak je elke wandeling tot een unieke ervaring.

In alle Heerlijke Bungalows zijn honden toegestaan. Want wat is nou fijner dan lekker op vakantie samen met je hond! De enige voorwaarde die we stellen is dat de bungalow weer netjes achtergelaten dient te worden. Er wordt € 15,- per hond per verblijf in rekening gebracht.

De tuinen van alle bungalows zijn volledig omheind zodat je hond heerlijk los kan lopen in de tuin. De omheining bestaat uit een gaashekwerk met een entreepoort. Het gaashekwerk is ongeveer 80 t/m 100 cm hoog. Voor het gaashek hebben we in veel gevallen een mooie haag of struiken aangeplant zodat het er gezellig uit ziet en veel privacy geeft.

Informatie over honden in het Drents Friese Wold

Honden zijn ook van harte welkom in het Drents-Friese Wold. Voor het grootste deel van het gebied geldt dat honden aangelijnd moet zijn, maar er zijn ook grote losloopgebieden aanwezig. Er is al een losloopgebied op ongeveer 1 kilometer van de BosBungalows.

Algemene regel: honden aan de lijn
Dit geldt voor het gehele Drents-Friese Wold met uitzondering van de hondenlosloopgebieden en gebieden met een (periodiek) verbod. Ook voor dagrecreatieterreinen geldt dat honden hier altijd aan de lijn moeten lopen. Op deze plekken komen namelijk veel mensen picknicken en kinderen spelen.

Hondenlosloopgebieden
Er zijn er diverse gebieden aangewezen waar de hond los mag lopen op de paden. Hierbij geldt wel dat uw hond onder appèl dient te staan. Struinen en achter wild aan is niet toegestaan. Onderling zijn de losloopgebieden met elkaar verbonden zodat het mogelijk is samen een flinke wandeling te maken. In het veld zijn de losloopgebieden aangegeven met borden.

Kale Duinen periodiek verboden voor honden
Binnen de afrastering van de Kale Duinen (of Aekingerzand) zijn geen honden toegestaan in de broedtijd van 15 maart tot 15 augustus. Tijdens de broedtijd is dit gebied namelijk uiterst gevoelig voor verstoring omdat de vogels op de grond broeden.

Spartelvijver en Canadameer
Honden spelen graag in water en dat kan in de spartelvijver. Deze vijver is speciaal voor honden en paarden gegraven. Dze plas ligt ten noorden van het Canadameer. Het Canadameer is bedoeld als recreatieplas voor mensen en hier zijn honden niet toegestaan.

Natteneuzenroute
De natteneuzenroute is een route speciaal voor de bezoeker die graag een wandeling met de hond los wil maken. De route is in totaal 6,5 km lang en gaat voornamelijk door het bos. Het buitencentrum in Appelscha op ongeveer 4 kilometer van de BosBungalows is zowel het start- als eindpunt van de route.

Informatie over honden op de Veluwe

Op de veluwe zijn er diverse gebieden waar de hond los mag lopen. Er zijn diverse losloopgebieden in de omgeving van de BosBungalows. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan natuurgebied Schenkenshul. Dit gebied ligt rechttegenover de ingang van het recreatiepark met een losloopgebied voor honden.

Natuurgebied Schenkenshul

De honden kunnen tot 1 mei zwemmen in het recreatiemeer in Bussloo. In het Apeldoornse kanaal kunnen honden het hele jaar door zwemmen, net als bij de Loenense waterval. Wanneer je in de omgeving Epe - Gortel wandelt dan zijn er vele natuurrijke vennetjes om in te zwemmen. Deze vennetjes vindt je op vele plekken op de Veluwe overigens.

Noordhollandse Kust

Honden zijn toegestaan op het strand. Ieder strand heeft zijn eigen regels. Over het algemeen mogen honden los op het strand in de periode van september t/m april en in de periode mei t/m augustus mogen ze overdag aangelijnd op het strand. Voor 10:00 's ochtends en na 19:00 uur mogen de honden los lopen.

Is er geen bungalow meer beschikbaar? Kijk dan eens op Met je honden op vakantie!

vakantiehuizen | Honden zijn van harte welkom:

De zekerheid van:
Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL