Wilde dieren bekijken op de Veluwe!

Door Sandra op zaterdag 2 september 2017.

Wild kijken

De Veluwe staat bekend om haar prachtige natuur, bossen, heiden, zandvlaktes en de gezellige dorpjes. Maar de Veluwe staat ook bekend om haar 'Big 5'. Oftewel het wild.

Wie wil er nou niet een pootafdruk van een edelhert ontdekken of de diepe wroetsporen van het wilde zwijn herkennen? Met een beetje geluk en zie je een hert, ree, vos of das. De meeste kans op een wildontmoeting met deze Veluwe-bewoners heb je 's morgens vroeg of juist tegen de schemering.

Met de boswachter wild kijken

Tussen Ugchelen en Hoenderloo ligt het Natuurtheater: een echte skybox voor wildspotters! Je kijkt uit over een wildakker, waar zwijnen, herten en reeën graag komen om van het gras te eten dat hier is ingezaaid. Onderaan de heuvel is een zoelplaats – een ondiep meertje, waar het wild uit drinkt of een bad neemt. Van april tot september zijn er verschillende excursies met de boswachter naar het Natuurtheater.

Ook zelf kun je prima wild spotten. In Hoenderloo en Beekbergen zijn reeen en everzwijnen regelmatig te zien.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Houtkachel geplaatst bij BosBungalow Duo-A en Duo-B

Door Sandra op donderdag 21 september 2017.

We hebben afgelopen periode een houtkachel geplaatst bij BosBungalow Duo A en B in Drenthe. Dit is een mooie aanvulling om het comfort in de bungalow te verhogen. Na een lange wandeling in het bos is het heerlijk om daarna voor de houtkachel op te warmen met een drankje. De houtkachel zorgt voor aangename warmte.

Lees verder >

Vier op een rij

Door Sandra op woensdag 9 augustus 2017.

BosBungalow 15 is de vierde bungalow die dit jaar opgeleverd is in Beekbergen. Een bungalow met een zonnige omheinde tuin. Geniet van de loungeset die onder de overkapping staat of ga lekker wandelen in het bos. Een fijne plek om je vakantie in eigen land door te brengen. Vlakbij de stad Apeldoorn, waar genoeg te beleven is. Denk maar eens aan de Julianatoren, Apenheul, Paleis het Loo, een subtropisch zwemparadijs, een groot winkelcentrum etc etc.

Lees verder >