Drenthe is the place to be!

Een en al natuur!

Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland en staat bekend als de groenste provincie van ons land. Als je je vakantie in Drenthe doorbrengt zul je verbaasd zijn hoeveel groen overal te vinden is. In Drenthe is er eeuwenoude natuur te vinden. Een van de oudste bossen van ons land ligt net zuiden van het Drentse Norg. Het Norgerholt is een gebied van 25 hectare dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Men vermoedt dat de basis van het bos stamt uit de 9e eeuw. In de 19e eeuw zijn nog veel eiken aangeplant. Karakteristiek voor het gebied zijn ook de dikke hulstbomen. Natuurmonumenten laat het bos zonder ingrijpen van de mens verder ontwikkelen.

Nationale parken in Drenthe

- Nationaal Drents-Friese Wold
Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom ook aangewezen als Natura2000 gebied.

- Nationaal Park Drentsche Aa
De Aa is een beek die door een groot gebied kronkelt. Dat gebeurt op dezelfde manier als eeuwen geleden. In een uitzonderlijk gaaf gebleven landschap kunt u genieten van een grote verscheidenheid van planten en dieren.

- Nationaal Park Dwingelderveld
In het Zuidwesten van Drenthe ligt Het Dwingelderveld. Het is een nat heide- en bosgebied van bijna 4000 hectare groot. Er is in het hele gebied nauwelijks enige horizonvervuiling en vele vogels en andere dieren kunnen hier ongestoord leven.

De zekerheid van:
Europeesche Verzekeringen
Veilig betalen met:
iDEAL