Noord-Holland

Noordholland het mooiste natuurgebied van Nederland!

Het Waddengebied heeft de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland gewonnen. Het kreeg de meeste stemmen en eindigde voor de Veluwe en Hollands Duin. Dat werd op 1 november 2016 bekend gemaakt tijdens De Wereld Draait Door.

Landschap Noord-Holland bezit maar liefst 96 natuurgebieden verspreid over heel Noord-Holland. Ze zijn totaal ongeveer 4.500 hectare groot, dat is ongeveer 7.000 voetbalvelden natuur. Genoeg voor heel veel verkenningstochten.

In de omgeving van de KustBungalows is van alles te doen. Hieronder een kleine selectie van de mogelijkheden:

Dagje weg

 • Alkmaar is een prachtige oude stad waar je heerlijk kunt winkelen. Op vrijdag is hier de Kaasmarkt.
 • Een dagje Zaanse Schans is een aanrader. Ook voor de kids is hier van alles te beleven en te zien. Huur eens een fluisterbootje.
 • In Amsterdam is er voor iedereen wel wat wils. Ga je shoppen, naar musea of kies je voor een rondvaart door de grachten.
 • In Schagen wordt zomers wekelijks een Westfriese markt georganiseerd. Er is van alles te zien en te beleven in Westfriese stijl.
 • Ook wordt jaarlijks het Schager Popweekend georganiseerd en vele andere leuke evenementen.
 • Schoorl is bekend om de Klimduin. Terwijl de kinderen naar boven lopen en vervolgens rennend, vliegend of rollend weer naar beneden komen, geniet jij onder aan deze 51 meter hoge zandberg van een kopje koffie.
 • En vergeet kunstenaarsdorp Bergen niet! Hier vind je het zeeaquarium en er worden diverse muziekfestivals gehouden.
 • In Attractiepark De Goudvis kun je springen, klimmen, schommelen, glijden, waterfietsen en nog veel meer! Zelfs met slecht weer hoeven de kids zich niet te vervelen, er is genoeg te doen in een van de drie (!) overdekte speelparadijzen.
 • In De Holle Bolle Boom vind je een prachtig binnenspeelparadijs, een buitenspeeltuin en een waterspeelparadijs
 • Blanckendaell Park een dierenpark waarin je dieren uit alle werelddelen kunt bekijken.
 • Landgoed Hoenderdaell heeft dierenverblijven temidden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Paden leiden door het bos, via uitgestrekte velden en langs het water. Je maakt kennis met dieren die vrij door het dierenpark lopen. Zo kun je oog in oog staan met een emoe, fazant of een van de ronddartelende hertjes.
 • Vlindorado is eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums.

Bollenvelden

De recreatieparken liggen midden tussen de bollenvelden. Tulpen, narcissen, hyacinten, in april en mei staat alles mooi in bloei en kijk je je ogen uit! Maar ook in de zomer en het najaar is er van alles te zien, er zijn boerderijen waar zomerse bollen bloeien. Helemaal leuk zijn de Pluktuin en de Floratuin Juliandorp. Hier kun je in het voorjaar zelf je bloemen plukken. In de Floratuin kun je in het najaar dahlia's plukken en hier zijn vele verschillende soorten te bewonderen. Ook kun je de bollen hier kopen.

Het Zwanenwater

Verscholen in de Noord-Hollandse duinen, op slechts een paar minuten lopen vanaf de camping, ligt Het Zwanenwater. Een beschermd natuurgebied met een van de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Wandel door de duinvalleien en ontdek de vele bloemen, paddenstoelen, vlinders en vogels die het gebied rijk is. Zie voor meer informatie de website van Natuurmonumenten.

De Helderse Vallei

In De Helderse Vallei vind je een natuur-en milieueducatief centrum met een kinderboerderij, speelgelegenheden, een openluchttheater, een uitkijktoren en een heus blotevoetenpad! Kortom: een heerlijke plek om met je kinderen naartoe te gaan voor een dagje vermaak. Ook zeer geschikt voor schoolreisjes. Vanaf de camping is het via de kanoroute ongeveer 4 km fietsen, of je kunt er met de kano naartoe peddelen. Met de auto kom je er natuurlijk ook.

Ben je op zoek naar nog meer avontuur? Hier vind je ook de Klimvallei: een klimpark met uitdagende hindernissen op verschillende hoogtes. En als je na al dat spelen, klimmen en klauteren honger hebt gekregen, ga dan een overheerlijke pannenkoek eten bij De Pannenkoekenvallei!

Texel

Een verblijf in een van de KustBungalows is de ideale uitvalsbasis voor een dagje Texel. De veerboot vertrekt ieder uur (en op topdagen ieder half uur) vanuit Den Helder naar Texel.

Je kunt natuurlijk met de auto dit gezellige eiland verkennen, maar nog leuker is om het op de fiets te doen! Vanaf Julianadorp fiets je in ongeveer een halfuurtje (9 km) naar de Texelse boot, een prachtige tocht op zich door de duinen en over de dijk. Vanaf Sint Maarten of Schagen raden we je aan om met de auto te gaan. Het is mogelijk om de auto de overtocht te maken, maar je kunt ook de auto bij de boot te parkeren en een fiets huren op Texel.

Op Texel is van alles te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige dorpjes Den Burg en De Koog, een van de leuke musea die het eiland rijk is of 150 jaar oude vuurtoren. Zeehondenopvangcentrum Ecomare is geweldig voor kinderen, er is heel veel te zien en te doen. Ook een aanrader is de Texelse Bierbrouwerij. Hier kun je komen zien, ruiken en proeven hoe Texels speciaalbier wordt gebrouwen. De rondleiding wordt afgesloten met een proefplankje met vier soorten Texels bier.

Toon vakantiehuizen