Gelderland

Wild kijken doe je op de Veluwe!

De Veluwe is het fiets- en wandelgebied bij uitstek. Wees ontspannen inspannend bezig met als decor de Veluwse natuur! Bossen en heide, ruimte en rust. Maar ook uiterwaarden, heuvels, valleien en zandverstuivingen, gezellige dorpen, historische stadjes, de Randmeren en bijzondere musea en attracties. Kom en beleef de Veluwe!

Tips voor een dagje uit op de Veluwe

Uiteraard is er nog veel meer te beleven in de omgeving. Er zijn allerlei mogelijkheden voor actieve recreatie, leuke dagtrips naar pretparken en andere toeristische of culturele bezienswaardigheden.

Vlakbij de ingang van Recreatiepark 't Veluws Hof begint natuurgebied het Schenkenshul. Hier is naast een hondenlosloopgebied, een speelbos voor kinderen en een uitkijktoren gerealiseerd. Uiteraard kun je hier ook prachtig wandelen en fietsen.

Met de boswachter wild kijken

Tussen Ugchelen en Hoenderloo ligt het Natuurtheater: een echte skybox voor wildspotters! Je kijkt uit over een wildakker, waar zwijnen, herten en reeën graag komen om van het gras te eten dat hier is ingezaaid. Onderaan de heuvel is een zoelplaats – een ondiep meertje, waar het wild uit drinkt of een bad neemt. Van april tot september zijn er verschillende excursies met de boswachter naar het Natuurtheater.

Kijk in het overzicht van activiteiten op de Veluwe of deze excursies worden aangeboden, en voor alle andere activiteiten.

Toon vakantiehuizen