Drenthe

Een magische plek vol natuur en cultuur!

Uren struinen door de natuur zonder iemand tegen te komen? Een dierentuin of galerie bezoeken? Heerlijk bijkomen in een wellness centre? Drenthe heeft het allemaal, zowel voor een langere vakantie als een dagje uit. De hunebedden moet je een keer in je leven gezien hebben. Drenthe ademt echt de geschiedenis uit. Bekijk de sfeervolle dorpjes en authentieke steden.

De bungalows liggen in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Dit park is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. 6150 hectare bos- en heidegebied op de grens van Friesland en Drenthe, bij uitstek geschikt voor wandel- en fietstochten. Bij het bezoekerscentrum van het Drents-Friese Wold kom je meer te weten over het natuurgebied. Hier zijn ook leuke routes te vinden.

Op nog geen 3 kilometer van de BosBungalows ligt het Aekingerzand. Je kunt heerlijk wandelen door het Aekingerzand, een heide- en stuifzandgebied. Ieder jaargeteide heeft zijn charme en is de moeite waard. Midden in het natuurgebied ligt het Aekingermeer is een zeer schone zwemplas en ideaal voor kinderen, omdat de bodem langzaam afloopt. Ook is er een speciale spartelplas voor honden.

Honden zijn ook van harte welkom in het Drents-Friese Wold. Voor het grootste deel van het gebied geldt dat honden aangelijnd moet zijn, maar er zijn ook grote losloopgebieden aanwezig. Er is al een losloopgebied op ongeveer 1 kilometer van de BosBungalows.

Algemene regel: honden aan de lijn
Dit geldt voor het gehele Drents-Friese Wold met uitzondering van de hondenlosloopgebieden en gebieden met een (periodiek) verbod. Ook voor dagrecreatieterreinen geldt dat honden hier altijd aan de lijn moeten lopen. Op deze plekken komen namelijk veel mensen picknicken en kinderen spelen.

Hondenlosloopgebieden
Er zijn er diverse gebieden aangewezen waar de hond los mag lopen op de paden. Hierbij geldt wel dat uw hond onder appèl dient te staan. Struinen en achter wild aan is niet toegestaan. Onderling zijn de losloopgebieden met elkaar verbonden zodat het mogelijk is samen een flinke wandeling te maken. In het veld zijn de losloopgebieden aangegeven met borden.

Kale Duinen periodiek verboden voor honden
Binnen de afrastering van de Kale Duinen (of Aekingerzand) zijn geen honden toegestaan in de broedtijd van 15 maart tot 15 augustus. Tijdens de broedtijd is dit gebied namelijk uiterst gevoelig voor verstoring omdat de vogels op de grond broeden.

Spartelvijver en Canadameer
Honden spelen graag in water en dat kan in de spartelvijver. Deze vijver is speciaal voor honden en paarden gegraven. Deze plas ligt ten noorden van het Canadameer. Het Canadameer is bedoeld als recreatieplas voor mensen en hier zijn honden niet toegestaan.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Toon vakantiehuizen